Lipkjeschat Berichten Kleurrijke tuinen

Kleurrijke tuinen

kleurrijke tuin

Kleurrijke tuinen kunnen erg leuk zijn, en trekken zeker de aandacht. Als u wilt dat mensen uw tuin opmerken, of zelfs alleen maar wat u in de tuin aan het doen bent, is er geen betere manier dan kleur! Dit artikel zal u enkele manieren laten zien waarop het toevoegen van kleur het uiterlijk en het gevoel van uw ruimte kan veranderen.

De groene tuin wordt meestal gecombineerd met neutrale lichte of donkere tinten op de vloer (steen, grind) en geeft kleur door bloemen. Maar wat als je niet wilt bloeien? Welke elementen kunnen een kleurrijke beplanting in uw landschap creëren in plaats van weelderige planten? Enkele mogelijkheden zijn goudsbloemen, lavendelstruiken of misschien zelfs felgekleurde bougainville!

Leuke ideeën

De beste manier om het water in uw tuin te gebruiken is door kleine, afgesloten poelen te creëren. Een stenen muur met een overvloedige hoeveelheid natuurlijke neerslag zal de perfecte habitat voor planten creëren en gedijen in droge omstandigheden.

Wanneer je een grote spiegelwand installeert waar water langs stroomt, wordt het geheel een interactieve kunstinstallatie. Zet vroeg in de avond voor zonsondergang (of eerder) lichtschakelaars aan zodat LED-lampen van kleur veranderen en prachtige tinten blauw/groen creëren die aan elke kant weerkaatsen. Terwijl ze over uw gazon of tuinruimte dansen als kleurrijke doeken die door oude projectoren op filmschermen worden geprojecteerd.

Leuk Schilderij met kleur

De lange grijs/groene dennen- of hardhouten schuttingen zijn een alledaags gezicht, vooral in nieuwbouwwijken. De tuinen van deze buitenwijken kunnen tijd nodig hebben om uit te groeien tot iets moois omdat het zo initieel gepland is en er weinig karakterontwikkeling plaatsvindt. Maar dat probleem heb je niet als je tuin een interessant stuk heeft! Bijvoorbeeld het schilderen bovenop schuttingpanelen die direct aan de muur zijn bevestigd zou snellere veranderingen mogelijk maken zonder ze later al te veel te beschadigen. Zeker wat persoonlijkheid toevoegen op die manier?

Als je aan tuinkunst denkt, wat komt er dan in je op? Voor veel mensen is dat een schilderij op het platteland met een uitvergrote bloem of wat groene bladeren. Maar er is meer dan één manier om planten in je interieur te verwerken – van potten op planken langs de muren als decoratiestukjes; tot bloembakken die elk jaar na de uitgebloeide bloemen worden opgevuld als ze niet meer nodig zijn omdat ze nu een ander doel dienen: het kweken van nieuwe groenten die zo binnenkomen.

Kunst

Het creëren van een aparte hoek in uw tuin om te zitten kan meer ontspannend zijn. Plaats wat kunst, zoals een abstract schilderij met een of twee primaire kleuren en het zal de groene ruimte geven wat het nodig heeft – kalmerende vibes! Plaats het echter niet te dichtbij, want deze plek heeft geen afleiding nodig van omringende planten.

Een drukke tuin is vaak overweldigend, dus het gebruik van creatieve technieken zoals het plaatsen van een kunstwerk met gedurfdere kleuren in de buurt van waar je zit kan dingen minder stressvol maken. Terwijl je nog steeds in staat bent om te genieten van hoe mooie bloemen eruit zien op hun volle potentieel.

Tuinbank

Een tuin zonder meubilair is als een feest zonder gasten. Het is gewoon niet netjes! Dus in plaats van te veronderstellen dat je niets hebt om op te zitten, controleer je achtertuin op oude houten banken die wat liefde en een opknapbeurt kunnen gebruiken voor het te laat is; deze stukken zullen je jaren buiten loungen plezier geven (en misschien zelfs verkocht worden!)

De verf moet worden aangebracht door een ervaren kunstenaar, omdat hun vakmanschap het belangrijkst is als dit project het schilderen over iets anders met zich meebrengt dat al bestaat in dezelfde ruimte.

Bakken en potten

Kleurrijke tuinen zonder gebruik te maken van losse items is een uitdaging, maar het kan worden gedaan. Om te beginnen moet u uw potten en bakken in de gewenste kleuren verven, zodat ze opvallen tussen de andere planten of bloemen in de buurt! Je kunt er ook verschillende ontwerpen op sjabloneren voor extra flair – er zijn zelfs kits verkrijgbaar bij speciaalzaken waarmee mensen hun eigen kunstwerk op deze gewone huishoudelijke voorwerpen kunnen sjabloneren (ik zou aanraden om boze vogels te vermijden!).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts