Lipkjeschat Berichten De leuke, schattige kleine tuin

De leuke, schattige kleine tuin

leuke tuin

Ik hou van mijn kleine tuin. Het is zo schattig en klein, maar toch kom ik er elke dag naar terug om voor de planten en bloemen te zorgen die er groeien. Van tijd tot tijd hebben we een probleem met ongedierte of een ander onvoorzien probleem met onze planten, maar voor het grootste deel zijn ze gezond en doen ze het geweldig! Deze blogpost gaat helemaal over hoe je voor je eigen tuin kunt zorgen en ervoor kunt zorgen dat hij het hele jaar door mooi blijft.

Het mooie tuintje in de achtertuin wordt vaak vergeten. Het is een plek om aan het leven te ontsnappen, maar niet altijd, want er zijn genoeg dingen die je met je land kunt doen als het niet wordt gebruikt voor het verbouwen van voedsel of bloemen!

In kleine huizen met beperkte buitenruimte besteden mensen weinig zorg aan hun tuinen – misschien vergeten ze hoeveel potentieel ze hebben als decoratiestukken en plaatsen waar families samenkomen tijdens zomerse BBQ’s… Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen: De mogelijkheden zijn niet alleen esthetisch – je kunt kruiden planten die smaak geven aan allerlei gerechten; wijnstokken hoog tegen vensterbanken laten groeien zodat het zonlicht er zelfs tijdens de winterdagen doorheen stroomt.

Zonwering

De zon kan een ondraaglijke warmtebron zijn, maar je zou moeten overwegen om een vorm van bescherming te installeren. Hier zijn een paar mogelijkheden;

 Luifel – deze hangen aan het plafond of strekken zich uit als poten aan elke kant en zijn verstelbaar om ruimtes van verschillende grootte te bedekken, afhankelijk van hoeveel ruimte er voor hen beschikbaar is; Gedeeltelijk uittrekbare partytent die meestal in standaardafmetingen wordt geleverd, zodat hij slechts gedeeltelijk hoeft te worden neergezet als hij volledig is geopend Linnen luifel: Dit type strekt zich uit met vaste gronddelen en open panelen die op elk gewenst moment kunnen worden gesloten.

Beplanting

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het planten. Ten eerste, zorg ervoor dat je weet welke maat plant het beste is voor je tuin en hoe hoog hij zal worden als hij genoeg ruimte krijgt! Maar houd er ook rekening mee dat kortere planten beter tot hun recht komen in kleine ruimtes, terwijl hogere planten meer een optisch illusie-effect creĆ«ren door hun vorm van alle kanten te laten zien. Pas alleen wel op met te veel planten, want dan zouden er wel eens te vaak opslagruimtes kunnen ontstaan šŸ˜‰

Een manier om minder ruimte in je tuin te gebruiken is door hoge, containerplanten te planten die omhoog gaan. Deze zorgen voor een interessante groene uitstraling zonder veel ruimte in beslag te nemen! Je kunt ook wijnstokken aan de buitenkant van deze containers laten klimmen en ze dan draperen met wat je maar wilt voor kleur of gewoon omdat het winter is. Dit geeft zo’n gezellige sfeer tijdens die koude maanden wanneer al het andere zo somber lijkt

Het idee achter het gebruik van verticale tuinen in plaats van grote potten/planten is altijd al geweest om efficiƫnt gebruik te maken van de ruimte; maar nu zijn er ook andere voordelen: je hoeft geen vervelend onkruid meer weg te snoeien onder struiken (of erger!).

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn persoonlijk en daarom kunnen de kleuren niet op voorhand worden bepaald. In een kleine tuin kun je het zien als een verlengstuk van je huis – materialen die goed bij elkaar passen versterken dit gevoel nog meer! Pas echter ook op met grote stukken; ze kunnen overdreven lijken als ze naast elkaar of in een hoek tegen een muur worden geplaatst. Als er buiten geen opbergruimte is, maar er zijn er nog genoeg in onze showroom, haal dan materiaal van deze plekken šŸ™‚

Aankleding voor extra sfeer

Er zijn veel manieren om uw tuin er als een klein paradijsje uit te laten zien. EĆ©n manier is door spiegels toe te voegen, waardoor je precies kunt zien wat er in elke hoek gebeurt zonder dat er schaduw of licht achter sluipt! Spiegels vergroten ook en kunnen overal in huis worden geplaatst voor nog meer plezier. Misschien is er een over het hoofd geziene plek waar ze zouden kunnen staan? Een ander idee is verlichting met lampen die zorgen voor symmetrie tussen verschillende gebieden, zodat niets verloren gaat als je er van veraf naar kijkt; dit zou ook “randen” wat extra aandacht geven, aangezien hun randen anders misschien niet genoeg verlichting krijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts