Lipkjeschat Berichten Creëer een vogelvriendelijke tuin

Creëer een vogelvriendelijke tuin

vogelvriendelijke tuin

Hoe brengt u uw vrije tijd door? Als u van natuur en vogels houdt, dan is een vogelvriendelijke tuin de perfecte activiteit voor u. We weten allemaal hoe mooi het kan zijn om buiten te zitten en met wat gezelschap de zon over de horizon te zien zakken. Maar wat als we u vertellen dat er meer voordelen zijn dan alleen genieten van het uitzicht? Volgens wetenschappers zou een van die voordelen een toename van de lokale vogelpopulaties kunnen zijn, evenals een toename van de bestuiving! In deze blogpost bespreken we tips voor het creëren van een vogelvriendelijke tuin die zowel plezier als ecologisch voordeel oplevert.

Vogels zijn natuurlijke tuinbewoners, en als je een beetje ruimte hebt die je de jouwe kunt noemen, is het de moeite waard om te investeren in een aantal vogelvriendelijke planten. Deze zullen niet alleen het gebied esthetischer maken voor mensen, maar ook helpen om deze gevederde vrienden weg te houden van huizen waar ze niet thuishoren.

Veilige tuin

Vogels kunnen voorzichtige en voorzichtige dieren zijn, maar ze zijn niet onoverwinnelijk. Als je niet op je omgeving let of één klein foutje maakt, is het mogelijk dat het leven van een vogel in een oogwenk voorbij is – net zoals dat bij katten soms ook gebeurt! Daarom is het heel nuttig om wat struiken met doornen in de buurt te hebben, want die bieden bescherming tegen roofdieren en zorgen later toch voor voedsel als er weer bessen beginnen te groeien.

Op plaatsen waar vogels in de winter komen eten of drinken, is het belangrijk om een ruime en overzichtelijke plek te creëren. Zo hebben de gevederde vrienden alle ruimte voor lekkere hapjes zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat ze worden overreden door andere dieren die op de loer liggen terwijl ze eten.

Eten voor de volgels

Vogels snuffelen graag in tuinen. Ze vinden insecten en zaden tussen de takjes, bladeren en plantenresten van een onverzorgde tuin – dus het is belangrijk voor ze! Het soort planten dat je in je tuin hebt kan ook helpen om voedselbronnen te bieden omdat veel insecten ook van deze soorten leven; zweefvliegen zijn zo’n voorbeeld dat ik later zal noemen, samen met andere voorjaarsschoonheden (die bijen aantrekken). Bloemen leveren niet alleen nectar, maar hun bloesems fungeren ook als landingsplatform waar vlinders eitjes leggen, die vervolgens rupsen worden en uitgroeien tot prachtige, met vlinders bedekte bloemen.

Bessen en Zaden

De vogels zullen in het vroege voorjaar op zoek gaan naar de zaden en bessen op deze uitgebloeide bloeistengels. Het is belangrijk om ze zo lang mogelijk te laten staan voordat je de overgebleven planten opruimt, zodat ze de tijd hebben voor deze cruciale voedselbron.

Water

Vogels houden ervan om in water te baden en te drinken. Daarom moet een vogelvriendelijke tuin een bron hebben met stromend water of een vijver met een verhoogde drinkbak, zodat uw gevleugelde vrienden in de zomermaanden kunnen afkoelen.

Nestgelegenheid

Nesten zijn rommelig, maar de voordelen van een nest maken het de moeite waard. Vogels maken graag gebruik van alle nestbouwmaterialen in uw tuin om hun huis te bouwen en een veilige haven te bieden tegen gevaar terwijl ze eieren uitbroeden of jongen grootbrengen tijdens het uitvliegseizoen – als u maar wat fantasie heeft!

Nestbouwers hebben veel ruimte nodig, dus zorg ervoor dat er genoeg ruimte voor hen is rond bomen waar mogelijk, aangezien dit uitstekende plekken zijn met een gemakkelijke toegang wanneer je kijkt naar de mogelijkheden voor vogels in een gebied, in plaats van het willekeurig in de buurt steken van takken in de hoop dat er iets bruikbaars opduikt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts