Lipkjeschat Berichten Licht in de tuin

Licht in de tuin

tuinverlichting

Ik hou van de manier waarop het licht in mijn tuin verandert op verschillende momenten van de dag. Ik vind het vooral leuk om te zien hoe schaduwen veranderen als de zon langs de hemel beweegt. Het is een prachtige herinnering dat er altijd nieuwe dingen te vinden zijn, zelfs als je denkt dat je alles al gezien hebt.

De juiste verlichtingsarmaturen in de tuin kunnen de gewenste uitstraling van een mooie ruimte compleet maken, maar het moet wel met zorg worden gedaan. Het heeft planning en aandacht nodig als onderdeel van een totaalplan voor uw tuin – dit zal ervoor zorgen dat u krijgt wat er precies uitziet zoals we ons allemaal hadden voorgesteld!

Waarom?

Licht in de tuin kan zowel een aanwinst als een last zijn. Het is vaak lastig omdat eerst bepaald moet worden of er kabels onder bestrating moeten komen voordat ze worden aangelegd. Maar ook wat voor soort licht gewenst is op bepaalde plekken zoals een terras of achterdeur waar het moet dienen als functionele accentverlichting of sfeerverlichting (afhankelijk van uw voorkeur).

Hoe?

Als het ontwerp voor je tuin eenmaal in je hoofd zit, is het belangrijk om op papier te kijken of die idee├źn zinvol zijn. Bijvoorbeeld: Een enorme boom die te veel ruimte inneemt, kan een terras in de schaduw stellen of zo dichtbij komen dat hij niet praktisch is, dus bekijk waar je lichtbronnen zoals bomen wilt hebben voordat je je vastlegt!

Volgorde van handelen

Het is belangrijk om aan de zon te denken bij het ontwerpen van een tuin. Lampen op zonne-energie hebben licht van buiten nodig, maar zelfs dan zullen ze niet werken als er niet genoeg zonlicht door ramen of deuren binnenkomt in een gebied waar die lampen zijn geïnstalleerd.

Het is belangrijk te weten welk soort licht u gaat gebruiken voordat u het installeert. Een zachte, diffuse verlichting op uw terras of spotjes voor speciale items zullen ze mooier doen uitkomen in contrast met hun omgeving zonder hard of te fel te zijn zoals een gewone gloeilamp zou zijn. Terwijl ze nog steeds uitstekend zicht bieden bij het werken buiten ’s nachts tijdens eventuele vakantievieringen. Vooral als ze op zonne-energie werken! Stopcontacten installeren waar ze nodig zijn maakt het leven ook eenvoudiger, omdat sommige apparatuur constant contact met elektriciteit nodig heeft, wat onhandig dichtbij kan komen door draden door muren te laten lopen (of er zelfs gewoon af te hangen).

Het soort licht dat u nodig hebt voor uw tuin kan afhangen van het tijdstip van de dag en hoeveel schaduw er is. Als het gebied onder een boom bijvoorbeeld goed verlicht moet zijn tijdens de ochtenduren, maar niet zo helder later in de middag, dan kan gele verlichting het beste werken. Witte lampen geven minder warmte af dan andere gekleurde lampen. Dus ze zijn beter geschikt voor warme zomerdagen wanneer we het binnen koel willen houden in plaats van meer energie te besteden aan het afkoelen van dingen met een airconditioner of ventilator.

Wanneer alle materialen zijn aangeschaft, kan met de tuin worden begonnen. Het spreekt vanzelf dat – afgezien van het bedraden en testen – de armaturen als laatste worden aangesloten.

Tot slot

Een lichtplan is gewoon een logische en eenduidige manier van werken als de tuin, met planten en verharding in het achterhoofd. Veel succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts