Lipkjeschat Berichten Hoe bemest u een moestuin?

Hoe bemest u een moestuin?

moestuin

Een moestuin is de perfecte manier om verse producten in uw voeding te krijgen. Maar als je een bloeiende, gezonde tuin wilt hebben, moet je hem goed verzorgen. Het belangrijkste voor planten is kunstmest, want zonder voldoende stikstof zullen ze niet goed groeien en niet lekker smaken. Om je moestuin te bemesten zijn er twee hoofdmethoden: composteren en chemische meststoffen gebruiken.

Er zijn zoveel verschillende manieren om je tuin te bemesten. Er is kunstmest, compost en dierlijke mest voor u! Maar een van de meest gebruikelijke vormen die mensen tegenwoordig gebruiken? Dat zou moeten zijn zelfgemaakte of organisch materiaal zoals veenmos gemengd in een emmer vol met vocht na verloop van tijd, waardoor het perfect potgrond als ik mijn twee cent waarde hier toe te voegen hahaha šŸ˜‰

Hoe dan ook , dit brengt wel kosten met zich mee want alles heeft zijn prijs toch ? Hoe vaak we onze tuinen echt moeten laten onderhouden hangt helemaal af van het type waar ze van gemaakt zijn : groente versus sier/bloei planten . Als men beide soorten had dan wordt het nog verwarrender.

Mensen willen vaak nog meer meststoffen toevoegen dan wat de bodem van nature produceert. Ze doen dit zodat planten beter kunnen groeien en thuis fruit of groenten voor zichzelf kunnen produceren, maar soms bemesten tuiniers hun moestuin ook met een extra dosis voedingsstoffen. Net zo vaak – zo niet vaker – dan ze op enig ander moment in zijn hele levenscyclus zouden doen. In het algemeen is het een goed idee, want als er niet genoeg plantenvoedsel meer in de grond zit als gevolg van overmatig gebruik/schaarste, zal alles drastisch vertragen!

Bemesten van de tuin

Compostering is de meer duurzame optie van zowel dierlijke als plantaardige mest. Compostbakken zijn gemakkelijk te installeren en veel mensen beginnen hun eigen composthoop in de achtertuin of op privƩ-terreinen, die dan naar elders kan worden gebracht voor gebruik op kleinere bedrijven. Zoals boerderijen die geen toegang hebben tot vruchtbare akkers (waardoor ze vaak deze extra hulp nodig hebben).

Paddenstoelen die groeien uit niet-verdicht materiaal zoals stro zullen uw tuin alleen maar ten goede komen; terwijl mest van dieren enige zorg vereist omdat het bacteriƫn bevat die door bewerking in iets bruikbaars moeten worden omgezet voordat er weer voedingsstoffen aan de plantenwortels worden toegevoegd.

Het resultaat van al dit voedselafval is compost, dat kan worden gebruikt om de perfecte tuin te creĆ«ren. Het is ook mogelijk om dierlijke mest in je tuin te verspreiden als je zelf geen dieren hebt – zorg er alleen voor dat niet iedereen het ruikt!

De rijke grond die van mensen afkomstig is, verspreidt een aardse geur dankzij zijn verscheidenheid en vruchtbaarheid; wat is er beter dan wat boerenerfgeur rond te strooien terwijl je zorgt voor hun welzijn?

Kunstmest

Kunstmest is meestal niet goed voor het milieu omdat het kunstmatige voedingsstoffen bevat. Ze verbruiken ook veel energie en kunnen bij overmatig gebruik vervuilend worden en in de bodem of het grondwater terechtkomen in plaats van te worden opgenomen door planten die dan voor hun eigen gezondheidsbehoeften zouden zorgen.

Wanneer de tuin bemesten?

De beste tijd om de tuin te bemesten is wanneer de planten het het meest nodig hebben. Het is ook goed om te weten dat moestuinen vaker kunnen worden bemest dan siertuinen, omdat ze in het algemeen intensiever worden bewerkt (en hun wortels dieper gaan). Voor gazons moet u overwegen ten minste twee keer per jaar voedingsstoffen toe te dienen; de herfst en de lente zijn ideale maanden als dit werk in uw schema past!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts