Lipkjeschat Berichten Levendige tuin in de herfst

Levendige tuin in de herfst

levendige tuin

De dagen worden korter, de avonden zijn koeler en knapperig. De bladeren aan de bomen zijn veranderd in een prachtige mix van geel, oranje en rood. Het is tijd voor de herfst! De herfst is mijn favoriete seizoen omdat het betekent dat de zomer ten einde loopt, maar er is nog zoveel moois op deze wereld. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan deze foto’s als ik aan het maken ervan.

Is het niet jammer dat onze tuinen in de loop van de herfst veranderen van kleurrijke plekken in grijze en grauwe plekken? Ja. Maar maak je geen zorgen – zelfs in deze kleuren kun je nog zo veel mogelijk van je tuin genieten! In feite helpen groene vingers het hele jaar door sfeer te scheppen met hun kleurenpalet. De volgende keer dat we die mooie bladeren aan bomen zien of ze zien schitteren tussen afgevallen takken bij het vallen van de avond in de winter: draai stengels tussen vingers tot ze afbreken in kleine stukjes die bokjes worden genoemd (en vang ze op om te planten).

Wat te kiezen?

Wat is de beste tijd om een tuin te planten? Herfst! De bladeren krijgen schitterende kleuren en er gebeuren zoveel spannende dingen in je landschap. In de herfst heb je niet alleen een kans op kleur, maar ook op frisheid met voorjaarsbloemen die terugkomen nadat de winterslaap is afgelopen

De herfst is een geweldig seizoen als het gaat om planten omdat planten niet veel water meer nodig hebben; ze wachten gewoon hun lange dagen van zon af voordat ze in slaap vallen door de koude duisternis bij het vallen van de nacht tijdens de komende wintermaanden. Dit betekent dat we meer bloemboeketten rond Thanksgiving diner tafel krijgen – en wie houdt er niet van seizoensgebonden decoraties?!

Bessen voor sfeer

De herfst is de perfecte tijd om met nieuwe tuinprojecten te beginnen. De planten sluimeren nog en wachten op warmere dagen voor ze uitlopen, maar je kunt nu elke dag van de herfst zaden zaaien of bollen planten!

De kleuren veranderen snel in dit seizoen, omdat veel struiken pas later bloeien. Die met bessen komen meestal pas eind oktober of eind november weer tevoorschijn, wanneer ze rood, oranje of paars kleuren, afhankelijk van welke soort oorspronkelijk is geplant (meestal rood).

Als de bessen vallen, komen de vogels om ze op te eten en hun natuurlijke goedheid behoedt uw tuin voor een sombere winter. Om ervoor te zorgen dat deze levendige herfst zo lang mogelijk aanhoudt tot in januari, is er een reeks kleurrijke bloemen voor u – waarvan er vele goed samengaan.

Kleurrijk totaalplaatje

Voor een kleurrijk schouwspel in de herfsttuin kunt u kiezen uit vele bloemen om uw nectarparadijs mee aan te leggen. Bloemen die bijzonder geschikt zijn voor dit doel zijn onder meer guldenroede en levermos, terwijl rotssalie of scheerling ook zouden kunnen werken. Afhankelijk van hoeveel ruimte ze beschikbaar hebben op hun locatie binnen het venster van de tuin/tuincentrum waar deze planten uiteindelijk zullen worden geplaatst. Na aankoop in de nazomer wanneer het buiten weer warm genoeg begint te worden. Als er niet al te veel ruimte over is, kun je misschien proberen om hier wat andere kleuren met elkaar te combineren. Zoals gele cosmea naast orangescriptia, die donkerrode bloemblaadjes heeft maar lichtere hartjes, zodat het een soort oranje sterrenhoop wordt. Ik vind het prachtig om die twee met elkaar te zien verwarren.

Bloembollen

De juiste tijd om bollen te planten is in de herfst, maar niet voor allemaal. Narcissen hebben iets meer warmte en zon nodig dan andere soorten – ze kunnen op zijn vroegst in september worden geplant! Tulpenbollen groeien snel, dus zorg ervoor dat u er de ruimte voor heeft voordat u deze vroegbloeiers gaat planten. Voor degenen die meer kleur willen in de lente – combineer verschillende bloemsoorten in plaats van slechts één soort: mix het door wat narcissen rond de Ireanthus rosales (tulpen!), irissen en Europese lavendel te planten; dit brengt weer leven in uw tuin terwijl u het ook nog enigszins creatief houdt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts